Elton John, Felix Slováček, Lady Gaga, Anna K. nebo Eminem: Jak se celebrity skutečně jmenují?

Anna K. 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. dubna 2021 9:32

Používat pseudonym dnes není ničím výjimečným. Zkušenosti s tím má řada zahraničních hvězd, ale i v českých kruzích najdeme hvězdy, které nevystupují pod svým skutečným jménem. Pojďte se s námi podívat a výčet českých i světových celebrit, u kterých byste jejich pravá jména hádali jen stěží.

Felix Slováček je jedním z těch, kteří sice používají své příjmení, jejich křestní jméno je ale úplně jiné. Podle Sedmičky se totiž jmenuje Antonín a ke svému pseudonymu Felix přišel na střední, ho jeden kamarád překřtil poté, co viděl disneyovku Kocour Felix.

Aťka Janoušková namluvila dialogy slavné včelky Máji, ve skutečnosti se ale jmenuje Vlasta. Aťku si prý vymyslela sama v dětství, kdy nedokázala vyslovit svoje jméno.

Anna K. je podle zpěvačky zkrácená verze jejího jména Luciana Krecarová. To je podle ní pro svět showbyznysu příliš dlouhé. Sama upřednostňuje, když ji lidé oslovují jinak než Luciana.

I Michal David je pouze umělecké jméno. Slavný hudebník se ve skutečnosti jmenuje Vladimír Štancl. 

Pseudonym používá také zpěvačka Lucie Bílá. Ta se ve skutečnosti jmenuje Hana Zaňáková.

Hudebního skladatele a zpěváka skupiny Tři sestry Lou Fanánka Hágena (František Moravec) inspirovaly k vytvoření nového jména jeho hudební vzory Nina Hagen a Lou Reed.

Kontroverzní zpěvák Marilyn Manson vyrostl v Ohiu se jménem Brian Hugh Warner. Jeho pseudonym později vznikl spojením dvou protikladů - sex symbolu Marilyn Monroe a masového vraha Charlese Mansona.

Světoznámý hudebník Elton John se narodil jako Reginald Kenneth Dwight. V osmdesátých letech si jméno nechal oficiálně změnit na Elton Hercules John a to podle zpěváka Long Johna Baldryho a saxofonisty Eltona Deana, kteří s ním působili ve skupině Blueslogy.

Zpěvačka s italskými kořeny Stefani Joanne Angelina Germanotta alias Lady Gaga si zvolila přezdívku jednoduše podle písničky své oblíbené skupiny Queen – Radio Ga Ga.

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, známá jako Madonna, si své jméno prostě jen zkrátila s úmyslem, aby si ho lidé lépe zapamatovali. V tu dobu ještě netušila, že bude zanedlouho zapsaná v Guinessově knize rekordů jako nejúspěšnější umělkyně všech dob.

Předčasně zesnulá kráska, legendární herečka Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson), si zvolila nové jméno prý kvůli tomu, že při jeho vyslovování lidé špulí ústa, jako by posílali polibky.

Celosvětově známé jméno Eminem vzniklo z iniciálů rapperova pravého jména Marshall Mathers, tedy M&M (,,em en em‘‘).

Témata: Elton John Lady Gaga Eminem Felix Slováček Anna K.