Dalibor Janda odmítl očkování: Zblbli mě, je v tom velký zmatek!

Dalibor Janda 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2021 19:55

K očkování proti koronaviru se asi každý člověk snaží přirozeně dostat co možná nejrychleji. Dalibor Janda ale vakcínu z jistých důvodů, které vysvětlil, odmítl. Co jej k tomu tedy přesvědčilo?

Dalibora Jandu potkaly počátkem roku opravdu vážné zdravotní potíže, logicky se tak nabízí, že by měl jako potenciálně riziková osoba podstoupit co nejrychleji očkování proti koronaviru.

Jenže kolem jedné z registrovaných vakcín panují určité nejasnosti. A právě látku od společnosti AstraZeneca měl dostat slavný hudebník. „Jenže mě všechny možné zprávy zblbly, a tak jsem očkování odpískal,“ přiznal serveru extra.cz.

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) již v březnu oznámila, že látku považuje za bezpečnou, načež se očkování v evropských zemích znovu rozběhlo i v zemích, které vakcinaci předtím pozastavily.

Možná, že tedy i Janda nakonec rozhodnutí lituje. „Jenže pak jsem zase četl od nějaké lékařské kapacity, že problém může být hlavně u žen. Radši bych měl nějakou jinou než AstraZenecu, ale uvidíme. Je v tom teď velký zmatek,“ dodal.

Témata: Dalibor Janda