Karel Gott (†80): Projektům na jeho počest není přáno! Vdova odhalila plány!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. dubna 2021 16:16

Ivana Gottová rozhodla! Z důvodu přetrvávající špatné epidemické situace v Česku se posouvají plánované projekty, které nesou odkaz Karla Gotta. Konkrétně jde o autobiografickou knihu, film i vzpomínkové koncerty.

Vdovu po legendárním zpěvákovi to pochopitelně mrzí, podle svých slov však rozhodla po dlouhé a zralé úvaze. „Pevně věřím, že mě v zájmu zdraví nás všech pochopí,“ uvedla na webu jako jednatelka agentury Karel Gott Agency.

Ohledně autobiografie uvedla, že vzhledem k nálezu velkého množství unikátních fotografií a dokumentů se protáhl termín dokončení. „Jsem si velmi dobře vědoma toho, že žádná jiná autentická autobiografie mého manžela Karla Gotta už nebude vydána.  Cítila jsem proto povinnost tyto materiály veřejnosti v knize poskytnout. Byla by veliká škoda, kdybych o ně manželovy příznivce ochudila,“ konstatovala Gottová, která vše dělá s nejlepším vědomím a svědomím.

Publikace bude velkoformátová a bude obsahovat na 700 stranách kromě manželových textů, které stihl dopsat ještě za svého života, také okolo 1700 fotografií a dokumentů. Finální termín vydání knihy je směřován na léto 2021 k nedožitým 82. narozeninám Mistra.

K dokumentárnímu filmu Karel pak vdova uvedla, že bylo zvoleno nové datum premiéry, a to 30. září 2021. Termíny koncertní Pocty Karlu Gottovi se pak přesouvají na 19. a 20. červen 2022 s tím, že platí všechny dosud zakoupené lístky.

„Obáváme se, že hromadné akce a koncerty budou v nejbližší době ještě velice omezené. Abychom nemuseli snižovat počet míst v O2 areně a aby se vzpomínkových koncertů Pocta Karlu Gottovi mohli zúčastnit všichni, kteří si zakoupili vstupenky, rozhodli jsme se o přesunutí termínu na červen příštího roku,“ dodala Gottová.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová