Tajemství Andreje Hryce (†71): Neobvyklá smlouva s tragicky zesnulým synem Hugem (†22)!

Andrej Hryc s dcerou Wandou 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. dubna 2021 20:20

Andrej Hryc (†71) se v životě musel smiřovat s mnoha ranami. Tou asi největší byla smrt jeho syna Huga. Slovenský herec chtěl, aby z něj něco bylo a aby se dobře učil a tak s ním dokonce uzavřel smlouvu!

Od smrti slovenského herce Andreje Hryce uplynuly už dva měsíce. Jeho dcera Wanda na něj ale stále často myslí a na sociálních sítích se s fanoušky dělí o všemožné vzpomínky. Jedna z nich se týká i jejího tragicky zesnulého bratra Huga, který se svým otcem uzavřel neobvyklou smlouvu!

Wanda Adamík Hrycová zveřejnila dokument z roku 1998. V něm její bratr slibuje, že si do konce pololetí zlepší ve škole známky. Jako odměnu mu jeho otec slíbil počítač. Pokud by si ale chlapec naopak známky nezlepšil, nebude moci využívat počítač ani televizi a navíc přijde o kapesné.

„Co myslíte, jak tato dohoda dopadla? Krev není voda a neslavně známé studijní výsledky mého otce úspěšně okopíroval během studia i Hugo,“ vzpomíná slovenská producentka. „Ale jen do chvíle, než nastoupil na vysokou školu. Tam se vše změnilo jako mávnutím kouzelného proutku a z Huga se stal výborný student se studijním průměrem nad 90 %,“ vysvětluje Wanda.

„Nevím, jestli už dospěl nebo to bylo tím, že se konečně učil to, co ho bavilo, ale přemýšlím nad tím hodně a často,“ přiznala Hrycová. Její bratr jí na tuto otázku bohužel odpovědět nemůže, zemřel v roce 2008 při dopravní nehodě. Bylo mu pouhých 22 let. 

„Doma mi rostou tři synové a moc by mě mrzelo, kdyby pokračovali ve studijních šlépějích svých předků a objevili kouzlo vzdělávání až tak pozdě. Zatím to vypadá, že máme štěstí na základní školu, která umí děti motivovat k práci a ty tak učení vnímají jako skvělé dobrodružství z poznávání něčeho nového. Jen se modlím, aby jim to vydrželo a já jsem byla v budoucnu ušetřena takových dohod,“ dodala Hrycová.

Témata: Andrej Hryc