Ladislav Štaidl „udělal“ Dalibora Jandu? PRAVDA o jejich spolupráci!

Ladislav Štaidl 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2021 21:00

Daliboru Jandovi to poměrně dlouho trvalo, než s hudbou prorazil. Podle všeho se přitom traduje, že se na jeho úspěchu zásadně podílel Ladislav Štaidl. Jak to ale bylo doopravdy?

Když v lednu bojovali v nemocnici - každý s jinými problémy - o život, v médiích bylo připomínáno, že Ladislav Štaidl a Dalibor Janda v minulosti spolupracovali. Bohužel už nenavážou tam, kde kdysi skončili.

Zatímco zpěvák s chraplavým hlasem se z potíží dostal, kapelník a skladatel podlehl koronavirové nákaze. Jeden z Jandových spolupracovníků nyní prozradil, jak to s tou spoluprací vlastně bylo.

Textař Jan Krůta o tom povyprávěl v rozhlasovém pořadu Xaver a host. „Nedávno jsem někde četl, že Dalibora udělal Ladislav Štaidl. Dalibora ale nikdo neudělal, Dalibor se udělal sám, je to taková tvrdohlavá palice a chtěl vždy zpívat to svoje,“ poznamenal ve vysílání.

Jandu a Štaidla ale přece jen pojí jedna píseň, při jejímž vzniku se sešli již před mnoha lety během 80. let minulého století. Jmenuje se Oheň, voda, vítr, text k ní pak napsal právě Krůta.

Témata: Ladislav Štaidl Dalibor Janda