Ovčáček to za dopis Balzerové schytal: Nehoráznost! Jste nevolený omyl, soudruhu!

Jiří Ovčáček 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. března 2021 12:12 | Aktualizováno: 17. března 2021 21:54

Eliška Balzerová a Jiří Ovčáček si o víkendu vyměnili názory poté, co se herečka ohradila proti sousloví „snobská sebranka“, kterým prezident počastoval účastníky předávání filmových cen Český lev. Tím to ale neskončilo.

Po odpovědi hradního mluvčího přišly další reakce, o jednu se postarala třeba Linda Finková. „Jaký pán, takový pes. Navíc odpověď na dopis prezidentovi měla být buď od prezidenta, nebo za prezidenta, ale odpovídáte Vy? Za sebe? To je bordel jako vždycky,“ vytkla Ovčáčkovi.

Ještě mnohem více se do něj opřel herec Filip Kaňkovský, když mluvčího tituloval jako „váženého soudruha“. I on zmínil, že jeho kolegyně Balzerová psala dopis prezidentovi. „Vaše odpověď je nejen naprosto nehorázná a drzá, ale hlavně nikým nevyžádaná. Tak jako valná většina vašich glos a pseudoklerikálních vejšplechtů, které by nemohly sloužit jako motivace ani pro někoho, kdo je na tom mentálně tak bídně, že vás respektuje,“ konstatoval.

„Jste nevolený, nevyvolený a nepovolaný omyl ve funkci, v jaké si přes svou košatou fantazii nedovedu představit nikoho méně disponovaného. Snad bych musel hledat mimo říší savců. Vaše nemocné narcistní ego vám ale nedává právo urážet občany této země, kteří se snaží o dialog, a opět podotýkám, ne s Vámi,“ pokračoval člen souboru Národního divadla.

Kaňkovský také přednesl dva návrhy pro mluvčího. „Touha prorazit, být viděn, uznáván a obdivován, je možná pochopitelná, ale buď se staňte diktátorem, nebo si pořiďte dostatečně velkou sbírku panenek, které budou sedět mlčenlivě v kroužku a vy jim můžete přednášet vaše sebestředné a vyprázdněné úvahy a můžete je krmit svou kadeřavou, patetickou a neoriginální lingvistickou barevností, která je však lživá a nemocná,“ uvedl.

Ovčáček podle herce může být plný bolesti a smutku, za což ale lidé nemohou. „Možná máte na něco talent a snad byste mohl být i užitečný a já bych vám přál, abyste své místo na slunci našel, ale nepřeju si, abyste beztrestně a podle napadal lidi, kteří na rozdíl od vás, nejsou jen arogantní skořápkou, schovávající se za starcovu okovanou hůl,“ dodal Kaňkovský.

Témata: Filip Kaňkovský Jiří Ovčáček Linda Finková Eliška Balzerová