Nedělají si p*del?! Janek Ledecký totálně zpucoval novou českou hymnu

Janek Ledecký 7

Autor: Hrušková, stars24.cz

29. března 2018 11:42

Českému olympijskému výboru se nelíbí naše národní hymna, proto se snaží o změnu. Přišli s novou slokou, která se nelíbí mnoha hudebníkům. Jedním z nich je i zpěvák a skladatel Janek Ledecký. Ten ji ostře zkritizoval a nebral si servítky s vulgarismy.

Český olympijský výbor nemá v lásce naši národní hymnu, a proto se snaží o její změnu. „Naším cílem není měnit zákon nebo někomu něco nařizovat. Chceme otevřít diskusi, přijít s novým pohledem na věc. Při sportu se přeci hymna hraje jednoznačně nejčastěji,“sdělil předseda ČOV.

Tento nápad vyvolal bouřlivou diskuzi nejen mezi lidmi, ale také mezi umělci, kteří mají pocit, že jde o holý nesmysl. Jedním z nich je i Janek Ledecký, který po vyslechnutí nešetřil vulgarismy. „A je to tady. Nedělají si p*del. Myslí to smrtelně vážně. Ta nová aranž působí, jako kdyby to hrál orchestr a sbor, kteří o sobě vzájemně nemají ani tušení a do toho si občas hystericky přisadí nějaký sólista. Věřím, že původní záměr ČOV byl myšlen dobře. Ale ten výsledek se fakt nepovedl,“ uvedl na své sociální síti.

„My, co naši hymnu známe, máme rádi a umíme ji, ještě máme šanci tam tu melodii vystopovat. Ale pro někoho, kdo se s ní setká poprvé, je to v podstatě nemožné. Ale na druhou stranu si užijeme spoustu legrace. Až budou hokejisti zpívat ‚duše útlé v těle čilém,‘ dodal ještě Ledecký. Vypadá to tedy, že se nápad na novou hymnu u lidí nesetká s úspěchem.

Témata: Janek Ledecký