Tomáš Matonoha: Co dnes dělá Tomi Paci z Comebacku?

Tomáš Matonoha

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. března 2021 10:12

Herec a moderátor Tomáš Matonoha, který se narodil 13. března 1971, se proslavil zejména rolí pozapomenutého popového zpěváka Tomiho Paciho v úspěšném sitcomu Comeback.

Kromě toho se Matonoha objevil v řadě filmů a má za sebou i zajímavou divadelní dráhu, spojenou hlavně s brněnským HaDivadlem. Dnes ho i vzhledem ke koronavirové krizi diváci mohou vídat hlavně v televizi, kde pětkrát týdne moderuje soutěžní pořad Co na to Češi.

Rodák z Brna po maturitě původně uvažoval o studiu práv, na ta se ale nedostal, a tak pracoval jako sanitář a uklízeč. Nakonec vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění, po které dostal angažmá v brněnském HaDivadle.

S kolegou Pavlem Liškou na sebe upozornili například v kabaretu Komediograf, který se dočkal i televizní podoby. Před kamerou se objevil ve filmech Divoké včely, Mistři, Gympl, Bestiář nebo Instalatér z Tuchlovic, věnuje se také stand-upu v pořadu Na stojáka.

Roky žil sám v Brně, po svatbě s hereckou kolegyní Lucií Benešovou se ale přestěhoval do Prahy. "Aby se dobře jezdilo, chce to permanentně a donekonečna rekonstruovat. Některé úseky občas drncají, ale když se to opraví, tak se zase dalšího půl roku jede skvěle," připodobnil loni pro iDnes.cz svůj přístup k manželství k rekonstrukci dálnice D1. A vztah evidentně funguje, vychovávají dvě vlastní a jedno osvojené dítě, syn Benešové z předchozího vztahu se loni oženil.

Témata: Tomáš Matonoha