Místo očkování pozitivní test! Pak to šlo rychle, přiznal syn Vodňanského (†79)!

Jan Vodňanský

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. března 2021 11:55

Koronavirus si bohužel vybírá svou daň i mezi slavnými osobnostmi. Ve čtvrtek ráno dorazila smutná zpráva o úmrtí Jana Vodňanského, kterému bylo diagnostikováno onemocnění covid-19.

Jan Vodňanský by v červnu oslavil 80. narozeniny, těch už se ale nedožije. Spisovatele a písničkáře totiž také doběhla zákeřná nemoc, ironií osudu právě ve chvíli, kdy už se chystal podstoupit vakcinaci.

Na facebookovém profilu to prozradil jeho syn Tomáš. „Táta včera zemřel na covid, pozitivní test vyšel v den očkování, které už nemohl dostat,“ uvedl na sociální síti ve čtvrtek ráno, kdy se informace o úmrtí jeho otce objevila také v médiích.

Podle dostupných informací byl umělec krátce hospitalizován, ale věci měly rychlý spád. „Pak to bylo celý děsně rychlý,“ přiznal syn, který rovněž vyjádřil myšlenku, že už se otec v nebi jistě shledal s Petrem Skoumalem.

Vodňanský a hudebník Skoumal spolu tvořili legendární dvojici. Výsledkem jejich plodné spolupráce byla mimo jiné tři společná autorská představení v Činoherním klubu na přelomu 60. a 70. let.

Témata: Jan Vodňanský