Heidi Janků nepůjde Věře Špinarové na hrob!

Věra Špinarová a Heidi Janků spolu vyrazí na turné (foto: Jaroslav Hauer) 11

Autor: Hrušková, stars24.cz

28. března 2018 11:58

Nedávno to byl rok, co odešla neobyčejná zpěvačka Věra Špinarová. Její přátelé uctili její památku na koncertě, který uspořádal syn zesnulé zpěvačky. Její kolegyně Heidy Janků, která také na vystoupení účinkovala, nebyla od pohřbu na hrobě své kamarádky. Jaké důvody k tomu měla?

Heidi a Věra byly opravdové kamarádky. Chystaly spolu společné turné a smrt kolegyně Janků pořádně zasáhla. Na hrobě Špinarové dát květiny ale nebyla, vysvětlila proč. Prý má v sobě její památku a myslí na ni takřka pořád. Na památečním koncertě uctí její památku líp, než kdyby šla plakat na hrob. Pro Heidi prý Věra nikdy neumřela.

Rozhodně není důvodem to, že by nechtěla vážit cestu na hřbitov, kde je Špinarová pochovaná. Myslí si, že stejný názor mají i fanoušci zesnulé zpěvačky, kteří také na hrob ještě nezavítali. „Myslím, že si lidé chtějí v sobě zachovat Věrku živou a nechtějí si drásat city. Přišli se s ní rozloučit a teď už ji chtějí jenom dál poslouchat. Tak jako já,“ uvedla deníku Blesk Janků.

„Není důležité chodit na hroby, je důležité si člověka uchovat v sobě, jaký byl. A já jsem opravdu přesvědčena, že fanouškové Věrky si raději koupili lístky na její vzpomínkový koncert a zazpívají si s chutí její písničky, než aby ronili slzy na hřbitově,“ dodala ještě zpěvačka.

Koncert organizoval její syn Adam Pavlík v Ostravar Aréně. Písně Věry pak zpívali její kolegové z branže, jako například Jitka Zlenková, Petra Janů, Petr Bende, Heidi Janků, Ilona Csáková, Jaromír Nohavica nebo Markéta Konvičková. "Jelikož byl náš poslední koncert v Čáslavi ukončen po dvou písních, považuji za nutné, abychom jej dohráli až do konce a to podle stejného play listu," uvedl ČTK syn Špinarové.

Věra Špinarová, na svém posledním koncertě v Čáslavi 23. března, zazpívala dvě skladby a poté zkolabovala. Díky rychlému zásahu lékařů se ji podařilo stabilizovat, bohužel čtyři dny na to zemřela. 

Témata: Věra Špinarová Heidi Janků