Mirek Šimůnek: Závislost na lécích! Táhlo se to už od dětství!

Miroslav Šimůnek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. března 2021 8:40

Mirek Šimůnek se nedávno rozhodl jít s pravdou ven, když přiznal, že musel vyhledat psychiatrickou pomoc kvůli závislosti na lécích. V televizi nyní prozradil další podrobnosti. Mimo jiné uvedl, že potíže, které vše zapříčinily, se s ním táhly už od dětství.

Je to již několik měsíců, co se Miroslav Šimůnek přiznal k boji se závislostí na prášcích na spaní. Sám sebe opětně označil za vysoce závislého člověka. Letitého problému se pod dohledem odborníků zbavil za pouhý měsíc a půl.

Herec a moderátor v pátek otevřel svou 13. komnatu ve stejnojmenném pořadu na obrazovkách České televize. V něm poodkryl, co vlastně vedlo k tomu, že se do potíží vůbec dostal.

Je třeba se vrátit do roku 2010, kdy začal být hodně pracovně vytížený. Právě tehdy se zhoršily problémy s usínáním a nespavostí, které měl už od dětství. Hvězda pohádky Z pekla štěstí si tehdy oblíbila hlavně lék Stilnox.

Šimůnek si podle svých slov v nejhorší fázi závislosti neváhal vzít desítky prášků denně. Léčbu nejprve odmítal, s podporou rodiny a přátel ale postoj přehodnotil. Pomohli mu v psychiatrické nemocnici v Brně.

Témata: Miroslav Šimůnek