Jaromír Joo (†65): Poslední rozloučení s legendou českého cirkusu!

Jaromír Joo se svými šelmami.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. března 2021 16:19

Český cirkus se v pátek po poledni rozloučil s jednou z nejvýraznějších tváří. Pozůstalí vyprovodili na poslední cestu artistu a principála Jaromíra Joo, který zemřel před dvěma týdny.

Poslední rozloučení s Jaromírem Joo (†65) se konalo dnes od 13 hodin na hřbitově v pražských Horních Počernicích. Pro smuteční akt pochopitelně dál platí přísné restrikce, přítomno má být maximálně 15 osob.

Pozůstalí přesto ukazovali lidem, jak se mohou obřadu zúčastnit. „K účasti postačuje pro cestující mezi okresy, a to odkudkoliv, vyplnit tento doklad,“ uvedli s odkazem na formulář pro cesty mimo okres na stránkách ministerstva vnitra.

Legendární cirkusák Joo zemřel 20. února. Následně se ukázalo, že příčinou smrti bylo onemocnění covid-19. Po stanovení diagnózy byl hospitalizován v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Joo se s cirkusem věnoval především chovu a vystoupením se zvířaty, sám vystupoval v aréně s tygry či levhartem. Cirkus je rodinným podnikem, má za sebou vystoupení v Číně, Hongkongu, Singapuru nebo americkém Las Vegas. Jako artisté v něm vystupují jeho příbuzní.

Témata: Jaromír Joo