Radim Pařízek (†67): Náhlá smrt lídra Citronu zasáhla Brichtu i další hudebníky!

Radim Pařízek (vlevo) se členy kapely Citron. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2021 11:21

Řada známých hudebníků během včerejšího dne zareagovala na smrt vůdčí postavy skupiny Citron Radima Pařízka. Lítost nad jeho odchodem vyjádřil například zpěvák Aleš Brichta.

Českou hudební scénou ve středu otřásla zpráva, že o den dříve podlehl bubeník legendární kapely Citron Radim Pařízek pooperačním kompliakcím. Především slovutní rockeři nemohli nechat odchod výrazné osobnosti bez reakce.

Ozvali se známí hudebníci, ale i celé formace. „Další šok, Radim Pařízek zemřel. Upřímnou soustrast všem blízkým,“ uvedl na facebooku zpěvák Aleš Brichta. „Je mi to líto, kamaráde,“ napsal Petr Šiška.

V souvislosti s hudbou i další vášní zesnulého hudebníka reagovala i kapela Tři sestry. „Dne 2. března odešel kapelník skupiny Citron a člen jachtařského Tři sestry sailing teamu Radim Pařízek. Dobrý vítr do nebeských plachet, Radime!“ vzkázali muzikanti kolem Lou Fanánka Hagena.

Pařízek se stal členem Citronu v roce 1979. Kapela s ním v sestavě získala v roce 1987 prvenství v anketě Zlatý slavík, prodala více než milion desek a koncertovala nejen v Česku, ale i po Evropě a ve Spojených státech.

Témata: Radim Pařízek Aleš Brichta Petr Šiška Skupina Tři sestry Skupina Citron