Michal Hrůza se covidu nebojí? Pochlubil se smělými plány!

Michal Hrůza (zpěvák) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. března 2021 20:41

Zpěvák, skladatel a textař Michal Hrůza by chtěl v červnu vyrazit na turné Symphonica. Koncerty plánuje 11. června na zámku Kačina, 17. června v zahradě Trojského zámku v Praze a 18. června na brněnském hradě Špilberk.

Autora hitů jako Zakázané uvolnění, Budu ti vyprávět, Zejtra mám nebo Bílá velryba doprovodí jeho Kapela Hrůzy, ženský symfonický orchestr Bon Art Pops Orchestra (BAPO), Kühnův dětský sbor a vystoupení doplní ještě další hosté. Organizátoři jsou připraveni koncerty přizpůsobit aktuálním protipandemickým opatřením. ČTK dnes o tom za pořadatele informovala Michaela Rozšafná.

"Všichni se už teď moc těšíme, až budeme stát na tak velkém pódiu a budeme moci zahrát naše nejlepší písně," uvedl k připravovaným koncertům Hrůza.

Turné Symphonica se uskuteční pod taktovkou dirigenta Martina Hyblera. Je specifickým projektem nejen díky prostorům, ve kterých se bude odehrávat, ale také spojením hudebních těles. S BAPO Hrůza spolupracoval už v roce 2017 při koncertu v Rudolfinu. Soubor tvoří zkušené hudebnice, které interpretují skladby nejrůznějších žánrů a stylů od klasické přes muzikálovou až po populární hudbu. Kühnův dětský sbor patří k nejvýznamnějším českým uměleckým kolektivům. Jeho kvality dokládají četná ocenění i oficiální pocty a také pozvání na prestižní scény včetně milánské La Scaly či Carnegie Hall v New Yorku.

Témata: Michal Hrůza (zpěvák)