Zemřel Radim Pařízek (†67) z legendární kapely Citron!

Radim Pařízek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2021 13:48 | Aktualizováno: 3. března 2021 22:00

Ve věku 67 let zemřel bubeník legendární kapely Citron a podnikatel v oblasti médií Radim Pařízek. Kapela to oznámila na facebookovém profilu. Hudebník nedávno podstoupil blíže nespecifikovanou operaci, po které se objevily komplikace.

"S těžkým srdcem a slzami v očích jsme dnes přijali zprávu, že Radim Pařízek zemřel," uvedli členové kapely na sociální síti. Bubeník dle jejich informací v úterý večer podlehl komplikací souvisejícím s nedávnou operací. "Upřímnou soustrast rodině a všem jeho blízkým. Radime, za celý CITRON ti děkujeme! Navždy budeš s námi," vzkázali jeho spoluhráči.

Pařízek se stal členem Citronu v roce 1979. Kapela s ním v sestavě získala v roce 1987 prvenství v anketě Zlatý slavík, prodala více než milion desek a koncertovala nejen v Česku, ale i po Evropě a ve Spojených státech. 

Úspěchu dosáhl po sametové revoluci také jako podnikatel, když v roce 1998 založil Radio Čas, jednu z nejposlouchanějších stanic na Moravě a ve Slezsku. Kromě toho byl držitelem titulu RNDr. z Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Závodně se také věnoval jachtingu.

"Radim se k životu vždy stavěl čelem a nikdy se nezastavil před žádnou překážkou. Žádná meta pro něj nebyla nedosažitelná. Zůstává s námi dál," dodali členové Citronu prostřednictvím facebooku. 

Témata: Radim Pařízek Skupina Citron úmrtí