Tohle Michal David nečekal: Stydíme se za něj! Zklamal nás, zlobí se fanoušci

Michal David

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. března 2021 13:00 | Aktualizováno: 6. března 2021 22:21

Zpěvák Michal David (60) chtěl potěšit své fanoušky, a tak pro ně připravil on-line koncert. Některým se ale nelíbí, že si za vstupenky na něj musí zaplatit! Podle nich by měl zpěvák, stejně jako další umělci, vystupovat zdarma, protože lidé dnes nemají peníze na rozhazování!

Michal David se na začátku měsíce podělil se svými fanoušky o novinky. „Moji milí fanoušci, konečně se s Vámi můžu podělit o překvapení, které jsem si pro Vás připravil. On-line koncert s mou kapelou KVATRO,“ oznámil zpěvák na instagramu.

Konat by se měl v sobotu 27. března od 20:00 v divadle Broadway. Diváci samozřejmě do hlediště nesmí, koncert ale mohou shlédnout v přímém přenosu na telefonech, počítačích, tabletech či televizích. Fanoušci si samozřejmě musí koupit lístky. A v tom spočívá kámen úrazu.

Zatímco někteří se už těší a hned hlásili, že si vstupenku koupí, další byli zklamaní z částky, kterou Michal David za lístek požaduje. „Takový peníze za online koncert v této době není zrovna dobrá image. Velké zklamání,“ postěžovala si jedna z Češek. Zpěvák se jí to pokoušel vysvětlit. „Pokud jdete na živý koncert, musí si koupit lístek každý účastník. Nebo celá rodina. Takto si stačí koupit jednu vstupenku do domácnosti a můžou se dívat všichni. Jedna vstupenka = jeden přístup,“ uvedl.

Ani to ale rozhořčenou dámu neobměkčilo. Má totiž za to, že by měl David vystoupit zdarma. „Ale p. Michale, o to přece vůbec nejde. Jako skvělý umělec byste přece mohl udělat lidem v této době radost,“ myslí si dotyčná.

Poukázala také na to, že jiné kapely koncerty zdarma dělají a že i řada lidí dnes pracuje bez nároku na mzdu. „Když vidím p. Davida, jak poskakuje ve své vile kdovíkde a pak udělá on-line koncert za takový peníze, tak se stydím za něj. Jsou umělci, co dělají charitativní práci v této době. Co udělal on?“ dodala naštvaná fanynka s tím, že si nekoupí ani lístek ani žádné zpěvákovo CD.

Podobných hlasů se jen na instagramu objevilo více. To Michala Davida nemile překvapilo. „Moji milí fanoušci, jsem velice zaskočen a přiznám se, i nemile překvapen vašimi reakcemi,“ uvedl zpěvák. Na svou obranu proto začal vypočítávat, co prospěšného v loňském roce vykonal. „Zdarma jsem objel a navštívil asi 20 domovů pro seniory, kde jsem měl vždy čtyřicetiminutové vystoupení a autogramiádu,“ vysvětluje.

Připomíná, že odehrál živé koncerty pro omezený počet diváků a že vybrané peníze byly pouze na pokrytí nákladů. A teď to prý bude podobné. „Ani tento on-line koncert pro mě nebude ziskový. A pokud nějaký zisk bude, tak chci část věnovat na charitu potřebným,“ vysvětluje Michal David.

Brání se také tím, že i další známí čeští umělci prodávají vstupenky na své on-line vystoupení. „Jen pro vaši představu, Leoš Mareš již odvysílal tři takové streamované on-line přenosy a jeho přístupový kód/vstupenka stála 1000 Kč. Kapela Kryštof také připravuje podobný typ koncertu a jejich cena bude určitě taky vyšší. Nechtěl jsem tak vysokou cenu, proto jsem navrhl 690 Kč, což je spodní hranice nákladů, za které se dá takový koncert zrealizovat a odvysílat,“ tvrdí zpěvák.

Vystoupení podle svých slov připravil i proto, že jej o to jeho příznivci žádali. „Chtěl jsem v této nelehké době udělat něco pro vás - moje fanoušky. Spousta z Vás mi naopak psalo, abych nějaký takový koncert udělal a že si jej rádi zaplatí. Ale jak vidím, tak je to asi špatně. Přeji vám všem hlavně pevné zdraví a i přes tuto vaši nevoli vám všem moc děkuji za přízeň,“ dodal ve svém vyjádření David.

Témata: Michal David koncerty