Olga Menzelová cítí s druhými: Lidem došla trpělivost, je to k pláči!

Olga Menzelová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. března 2021 14:58

Olga Menzelová si během probíhající pandemie dobře uvědomuje, že spousta lidí je po roce jejího trvání už opravdu vyčerpaná. Na sociální síti dala jasně najevo, že se tomu nediví. Producentka soucítí především s umělci, k nimž má odjakživa blízko.

Olga Menzelová se dnes fanouškům svěřila, že si otevřela zprávy. „A možná jsem to neměla dělat,“ přiznala při pohledu na to, jaká je epidemická situace. Samotnou by ji prý zajímalo, co dělá Česko na rozdíl od jiných zemí špatně.

Vdova po slavném režisérovi se snaží myslet pozitivně, dobře si však uvědomuje, že mnoha lidem už se to nedaří. „Lidem dochází a možná už došla trpělivost a síla. Vzali lidem ‚chléb a hry‘ v podstatě bez kompenzace,“ svěřila se v debatě s jednou z fanynek.

Jako osoba, která se pohybovala v uměleckých kruzích, soucítí především s umělci. Ti se podle jejího názoru mnohdy ocitají v těžké situaci, aniž by to bylo jejich vinou.

„Třeba umělci na volné noze na mateřské nemohou vykonávat své povolání, téměř už rok, pobírají mateřskou, ale tím pádem už se na ně nevztahuje ‚covid‘ příspěvek. A to je k pláči. Leckdy se ne vlastní vinou ocitají na hranici nouze,“ dodala Menzelová.

Témata: Olga Menzelová