Karel Janeček má po roce jasno: Tohle je nejhorší důsledek opatření!

Karel Janeček 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2021 14:50

Česko je už téměř rok v zajetí koronaviru. Aby se omezilo jeho šíření, jsou v platnosti nejrůznější opatření. Miliardáři Karlu Janečkovi vadí především jedna konkrétní restrikce. O kterou jde?

Karel Janeček je otcem čtyř dětí, páté je navíc na cestě. Není tedy divu, že miliardář dává jasně najevo, které z koronavirových opatření mu dělá největší starosti. Jsou to uzavřené školy.

„České děti jsou ve srovnání se zbytkem Evropy nejdéle doma. Tisíce z nich zcela vypadly ze vzdělávacího procesu. Jedná se o nejhorší důsledek koronavirových opatření,“ uvedl na instagramovém profilu.

Na Valentýna byl přitom s manželkou Lilií v Itálii, konkrétně v Benátkách, kde se nestačil divit tomu, jak země momentálně funguje. Dokonce si položil řečnickou otázku, jak je to s tím „drastickým italským scénářem“.

„Restaurace, kavárny a obchody jsou otevřené a romantickou večeři umí Italové udělat se vší parádou. Úmrtí na Covid per capita jsou již celkově nižší než u nás, děti chodí do škol téměř v plném rozsahu,“ konstatoval Janeček.

Témata: Karel Janeček