Ota Černý (†77): Nejen televizní kolegové se s ním naposledy rozloučili!

Pietní místo pro Otakara Černého před budovou ČT. (22.2.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. února 2021 12:52

Českou televizní žurnalistiku minulý týden zasáhla zpráva o úmrtí Oty Černého. Rodina, kolegové i kamarádi se s ním dnes měli možnost naposledy rozloučit ve středočeském Kladně, odkud pocházel.

Poslední rozloučení s Otakarem Černým (†77) probíhalo za dodržení vládních opatření týkajících se smutečních aktů v kostele svatého Václava v kladenském Rozdělově. Slavný novinář byl rodákem ze středočeského města.

Podle informací webu iSport.cz se někdejšímu šéfovi přišli poklonit především jeho kolegové z České televize, například Pavel Čapek, Robert Záruba, Michal Dusík nebo Jakub Železný. Dorazil také generální ředitel instituce Petr Dvořák.

Před budovou televize na pražských Kavčích hor navíc již v minulém týdnu vzniklo pietní místo, kde lidé mohli pokládat svíčky či květiny. Černý zemřel před týdnem, v pondělí 15. února.

Černý pracoval v televizi od konce 60. let, původně jako externista. Po roce 1989 již jako interní člen redakce moderoval politické diskusní pořady Debata a Co týden dal. V roce 1998 na několik let odešel, dva roky dělal tiskového mluvčího tehdejšímu ministrovi zdravotnictví Bohumilu Fišerovi. V roce 2002 se vrátil do ČT v pozici šéfredaktora sportovní redakce a zásadně se podílel na spuštění kanálu ČT sport.

Témata: otakar černý