Ben Cristovao: S touhle písní bude Česko reprezentovat na Eurovizi!

Ben Cristovao.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. února 2021 19:55

Na mezinárodní písňové soutěži Eurovize, která se letos uskuteční v květnu v nizozemském Rotterdamu, bude Česko reprezentovat Benny Cristo s písní omaga. Současně se skladbou, jejíž název je obměnou zkratky OMG (Oh My God), dnes tvůrci představili také videoklip.

V minulém roce se vinou pandemie koronaviru hudební soutěž nekonala, se svou skladbou proto Cristo vystoupí až letos. Konkrétní podobu jarních přímých přenosů z Ahoy Areny zatím pořadatelé neoznámili.

Podle pravidel musí letos každý účastník svou zemi reprezentovat s novou písní. Hudební novinka rodáka z Plzně omaga vzešla ze spolupráce s producentem Filipem Vlčkem. Během letošní zimy k ní vznikl i videoklip, v němž Benny Cristo vystupuje jako hrdina kultovních filmů.

"Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku. Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci," sdělil režisér Jan Strach.

Třiatřicetiletý hudebník Cristo je tuzemskému publiku znám spíše jako Ben Cristovao, ale pro účast na soutěži se rozhodl používat zkrácenou verzi svého jména. Zpěvák se s písní omaga divákům Eurovize poprvé představí 20. května ve druhém semifinálovém kole. Finálový večer se uskuteční o dva dny později. Vše ve vysílání ČT.

Témata: Ben Cristovao