Zemřel Ota Černý (†77): Vzpomínky sportovců i kolegů, kterým šéfoval!

Petr Svěcený a Vojtěch Bernatský

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. února 2021 13:22

Odchod Otakara Černého zasáhl především jeho kolegy, ale rovněž sportovce, kteří se s ním měli možnost během jeho dlouholeté novinářské kariéry setkat. Za co jsou vděční a na co vzpomínají?

Jak jsme vás informovali, v noci na dnešek zemřel Otakar Černý, opravdu legendární tvář České televize, kterou dobře znali diváci zpravodajství i sportu. Na obrazovkách se objevoval půlstoletí.

ČT připomněla jeho motto, které znělo následovně: „Hlavu vzhůru, furt se de.“ Kolegové nezapomněli připomenout, že kladenský rodák byl zakladatelem sportovního kanálu, pro který navíc objevil biatlon.

„Budeš nám moc chybět šéfe,“ svěřil se na sociální síti Vojtěch Bernatský. „Šest let byl mým šéfem. Byl vždycky přímý, to jsem měl rád. Je mi to líto,“ dodal jeho dlouholetý kolega Petr Svěcený, který již Kavčí hory opustil.

Na twitteru zavzpomínal také hokejista Jiří Hrdina. „Ještě před pár dny jsem s ním mluvil a před pár týdny točil. Měl jsem ho rád a měl můj velký respekt za svoje životní postoje a názory,“ napsal.

Témata: otakar černý Vojtěch Bernatský Česká televize