Ivana Gottová a Helena Vondráčková: Problém s PODVODNÍKY!

Helena Vondráčková 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. února 2021 22:01

Management Heleny Vondráčkové varuje před podvodníky, kteří na sociálních sítích zakládají její falešné profily a snaží se vylákat z lidí peníze nebo čísla kreditních karet. Zpěvačka má na facebooku svůj jediný oficiální profil, k němu existuje ještě jí schválená stránka fanklubu.

"Na facebooku a instagramu je zároveň množství jiných falešných profilů, které se za Helenu Vondráčkovou vydávají. Je to už několikátý odporný atak na fanoušky zpěvačky. Je s podivem, že administrátoři facebooku a policie jsou v klidu a nekonají," uvedl manažer Vondráčkové Martin Michal.

Podobný problém řeší také Ivana Gottová. Vdova po Karlu Gottovi na facebooku na začátku ledna oznámila, že si někdo opakovaně zřídil falešný profil Karel-Gott a tímto jménem vkládá podvodné komentáře a slibuje výhru.

Projekt Internetem Bezpečně, za kterým stojí nezisková organizace you connected, upozorňuje na značné množství podvodného jednání v prostředí sociální sítě Facebook. Pachatelé cílí na naivitu běžných uživatelů internetu. Ti se pak obracejí na policii, že jim byla z telefonní faktury či přímo z účtu stržena určitá částka, avšak to už bývá pozdě.

Témata: Ivana Gottová Helena Vondráčková