Lidl respirátory zlevnil na 10 korun: Bude jich mít dost?

Respirátor FFP2, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2021 9:33

V reakci na odpuštění daně mnohé obchody zlevnily respirátory třídy FFP2 a vyšší, mezi nimi také řetězec Lidl. Hned se ale objevily obavy, že ochranných pomůcek nebude mít dost pro všechny zájemce. Jak reagovali zástupci společnosti?

Vláda nedávno zvažovala, že po vzoru sousedních zemí zavede povinnost nosit na vybraných místech respirátory. Nakonec to pouze doporučila a následně na přechodné období zrušila DPH při jejich koupi.

Jako jeden z prvních obchodů reagoval řetězec Lidl. Jak vás stars24.cz informoval, od středy zlevnil respirátory FFP2 na necelých 10 korun za kus. „Děkuji,“ napsala společnosti na twitteru ministryně financí Alena Schillerová.

Děkuji 👍

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) February 3, 2021

Pochopitelně se zlevněním se očekává zvýšená poptávka po respirátorech, logicky se tak nabízí otázka, zdali jsou obchody vybaveny dostatečnou zásobou zboží. Lidl tvrdí, že by to neměl být problém.

„Jsme neustále v kontaktu s dodavatelem, abychom na případný nárůst poptávky mohli okamžitě reagovat a vyšší množství respirátorů tak neprodleně zajistit,“ uvedli zástupci řetězce na sociální síti.

Témata: lidl Zdravotnické roušky Alena Schillerová