Artur Štaidl a jeho rodina: Řeší podobu posledního rozloučení!

Artur Štaidl s maminkou Ivetou. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2021 8:45 | Aktualizováno: 3. února 2021 22:08

Po smrti Ladislava Štaidla má jeho rodina pochopitelně smutné povinnosti, kdy musí zařizovat poslední rozloučení. Kvůli opatřením ovšem nejbližší mají jen omezené možnosti.

Když umřel Karel Gott (†80), jehož byl dlouholetým spolupracovníkem, stály se na Žofín dlouhé fronty, aby se lidé mohli se zpěvákem rozloučit. V případě Ladislava Štaidla (†75) je ale něco takového nemyslitelné.

Na vině jsou vládní opatření proti šíření koronaviru. V pátém stupni systému PES platí, že smutečního aktu se může zúčastnit maximálně 15 osob. Podobu posledního rozloučení už jistě řeší pozůstalí v čele s nejmladším, ale již dospělým synem hudebníka Arturem Štaidlem.

Vzhledem k tomu, že má další tři nevlastní sourozence, je velice pravděpodobné, že loučení se zesnulým skladatelem a kapelníkem proběhne pouze v rodinném kruhu. Tak nějak s tím počítají i někteří Štaidlovi známí ze šoubyznysu.

Třeba František Janeček nemá o posledním rozloučení žádné zprávy. „Zejména v této době covidové, jaké chcete dělat rozloučení? Jsou přece limity na 15 lidí,“ řekl producent serveru tn.cz.

Témata: Ladislav Štaidl artur štaidl