Anna K. šlape na vrchol! Ovládla nominace!

Anna K. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. února 2021 19:36

Nominacím hudebních cen Žebřík vévodí zpěvačka Anna K., kterou v lednovém hlasování v anketě fanoušci nominovali celkem ve třech kategoriích. Jejímu úspěchu napomohl singl Na malou chvíli a jeho videoklipové ztvárnění.

Dvě šance na konečný úspěch má zpěvačka Lenny, David Koller, Marek Ztracený, Miro Žbirka a kapely Monkey Business a Tata Bojs, které figurují i v kategorii Album roku. O definitivních výsledcích se bude rozhodovat do 28. února 2021 na stránkách www.anketazebrik.cz. ČTK o tom dnes informoval ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Do nominací se probojovali také Mňága a Žďorp, Poetika, Skyline, Michal Hrůza, Fast Food Orchestra, Klára Vytisková spolu s Lake Malawi, Škwor, Mandrage, Like-it, Kateřina Marie Tichá, Dan Bárta, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Barbora Poláková a Ewa Farna. Mezi kandidáty na objev roku 2020 figurují 7krát3, Adolfeen, Deaf Heart, Karin Ann a Nelly. Akcí se v loňském roce odehrálo podstatně méně než v předchozích letech, přesto má tato kategorie zastoupení díky událostem Letokruh, Marek Ztracený v O2 Aréně, Monster Meeting, Praha Září a Rock for People.

"Živá kultura trpí a skomírá, ale nahrávek, videoklipů nebo streamovaných koncertů přinesl loňský rok celkem dost, takže fanoušci mají v nominacích z čeho vybírat. Zrušit jsme se rozhodli jen donedávna oblíbenou recesi pod názvem Průser roku, která podle nás v těchto dobách postrádá smysl, a raději dáme o to větší prostor pozitivním událostem, povedeným počinům a jejich tvůrcům," konstatoval ředitel cen Žebřík Hudec.

Slavnostní vyhlášení je naplánováno na 21. května do areálu DEPO2015 v Plzni. Opatření proti šíření koronaviru znemožnila konání loňského 28. ročníku udělování hudebních cen Žebřík v Plzni. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Na slavnostním vyhlášení 21. května by měli být představeni vítězové dvou ročníků.

Koncertně by se na vyhlášení výsledků měli představit Miro Žbirka s kapelou, Mňága a Žďorp, Marpo & TroubleGang, Michal Prokop s Framus Five či John Wolfhooker. Moderátoři akce Marek Taclík a Barbora Poláková pozvou na pódium nejen vítěze dvou ročníků ankety podle hlasování fanoušků, ale i držitele speciálního ocenění pro Osobnost Žebříku, které vybírá a uděluje pořádající magazín iReport.

Na vyhlášení chodí každoročně přes tisíc platících diváků a další hosté. V posledních dvou ročnících pokaždé hlasovalo přes 10.000 fanoušků.

V předloňské anketě Žebřík si nejvíce cen odnesli Tomáš Klus, Marpo a skupiny Lucie a Monkey Business. Zpěvákem roku se stal Marek Ztracený, zpěvačkou roku se v hlasování veřejnosti stala Barbora Poláková. Kapelou roku byli zvoleni Monkey Business. Nejlepší videoklip Zlatíčka podle hlasujících natočil Kapitán Demo. Speciální cenu pořádajícího magazínu iReport převzal Vladimír Mišík.

Témata: Anna K. Žebřík Music Award