Hana Maciuchová (†75): Velká dáma, řekl prezident! A vyslovil přání...

Hana Maciuchová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. února 2021 14:54

Po letitém boji s vážnými zdravotními problémy v minulém týdnu odešla Hana Maciuchová, což neuniklo ani úřadujícímu prezidentovi. Miloš Zeman ji zařadil mezi herce, kteří upoutali jeho generaci. Proto vyslovil jedno zajímavé přání.

České filmové, televizní i divadelní publikum v minulém týdnu zasáhla zpráva o náhlém úmrtí Hany Maciuchové (†75). Doputovala i na Pražský hrad, jehož předchozí nájemník dokázal její práci ocenit.

Současný prezident Miloš Zeman tak v rozhovoru pro Frekvenci 1 mohl konstatovat jen následující. „Byla to velká dáma, velká herečka. Já jsem jí nemohl dát vyznamenání, protože už jí dal v roce 2011 Václav Klaus, což je velmi dobře,“ nechal se slyšet.

Hlava státu si pak posteskla, že jedna po druhé odcházejí velké herecké osobnosti, včetně právě Hany Maciuchové. Vyslovil proto přání do budoucna.

„Takže řekněme si, že teď nastupuje nová herecká generace, a já bych si pouze přál, aby dokázala upoutat českou veřejnost stejným způsobem jako Horníček, Sovák, ale desítky dalších a dalších herců dokázaly upoutat nás,“ konstatoval Zeman.

Témata: Hana Maciuchová Miloš Zeman