Slavný michelinský kuchař Roman Paulus: Nová práce!

Roman Paulus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. ledna 2021 17:57

Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering.

V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra města staví skupina podnikatele Richarda Morávka. ČTK to sdělil Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.

"Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy," uvedl Paulus, kterému možnost profesní realizace v Olomouci nabídl podnikatel Morávek.

Na podzim bude v atriu Envelopa Office Center otevřen nový gastronomický koncept, který Paulus povede. "Mým cílem je zbourat stereotypy, která mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století," řekl Paulus

Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem a účastnil se místního Garden Food Festivalu.

Témata: Roman Paulus