Dagmar Havlová v šoku kvůli Maciuchové (†75): Myslela jsem, že to zvládne!

Dagmar Havlová 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. února 2021 21:39

Zpráva o smrti herečky Hany Maciuchové (†75) zaskočila její dlouholetou kolegyni z divadla Dagmar Havlovou. Někdejší první dáma přiznává, že doufala, že Maciuchová nemoc, se kterou delší dobu bojovala, nakonec porazí!

Kolegové a přátelé se jen těžko smiřují s odchodem Hany Maciuchové. I když byla herečka dlouhodobě nemocná, její blízcí věřili, že ji porazí. To se ale nestalo, hvězda Krkonošských pohádek nebo seriálu Ulice zemřela minulý týden v úterý v Olomouci.

Kromě hraní ve filmech a seriálech se Hana Maciuchová věnovala i divadlu. Celých 50 let bylo její jméno spojeno s pražským Divadlem Na Vinohradech. Tam se pravidelně potkávala s herečkou a někdejší první dámou Dagmar Havlovou.

Právě ona na zesnulou kolegyni vzpomíná na sociálních sítích. „S Hanou Maciuchovou jsem strávila 40 let v Divadle na Vinohradech. Její odchod mě velmi zasáhl i přes to, že jsem věděla o dlouhé nemoci, která ji sužovala. Ať je ji v hereckém nebi lépe!“ smutní na facebooku Havlová, která zároveň vyjádřila upřímnou soustrast rodině.

Na instagramu pak Havlová zveřejnila fotku Maciuchové. „Ach Bože!!! Je mi z toho tak smutno R.I.P.,“ napsala. „Je to šok… strašně smutné,“ přidala se k ní herečka Lenka Krobotová. „Byla dlouho nemocná, ale myslela jsem, že to zvládne. Ano. Šok,“ posteskla si Havlová, která v poslední době přišla už o druhého kolegu.

Před dvěma týdny oplakávala také režiséra Františka Filipa (†90), se kterým spolupracovala například na seriálu Cirkus Humberto nebo filmu Noc pastýřů. „Sbohem, Františku. Jsi, byl jsi. Jsi nenahraditelný. R.I.P.“ truchlila zdrcená Havlová.

Témata: Hana Maciuchová Dagmar Havlová