Marek Ztracený varuje Čechy: Člověk má teď tendenci spíš přežívat než žít!

Ztracený, Marek

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. února 2021 20:22

Současná doba koronavirová výrazně ovlivnila život lidí po celém světě. Podle zpěváka Marka Ztraceného kvůli všem omezením dnes lidé spíše přežívají a nevšímají si toho hezkého, co je kolem nich.

Zpěvák Marek Ztracený se zamyslel nad současnou covidovou dobou. Řada studentů čeká, až se bude moci vrátit do školy, dospělí čekají, až se budou moci vrátit do práce, senioři čekají na očkování. Všichni prostě čekají, až se situace kolem covidu-19 uklidní a vrátí do normálu. To si uvědomuje i oblíbený zpěvák. 

„Nepřijde vám, že se čím dál tím míň žije přítomností? I já často přemýšlím stylem 'až zase bude svět v pořádku', 'až se bude moct tohle nebo tohle', 'až se přestěhuju' a úplně zapomínám, že žiju tady a teď a zbytečně málo si všímám toho hezkýho, co mi život dává.. a že toho je. Člověk má teď trochu tendenci spíš přežívat než žít…“ posteskl si na svém facebookovém profilu hudebník.

Podle něj to zcela jistě souvisí s tím, co se děje. „Ale furt se počítá, o kolik kdo přišel peněz, kdy už to skončí, co bude za dva měsíce, za rok... a úplně se zapomíná, že je taky nějaký teď. A ono to 'teď' by nám mohlo možná jednou chybět. Protože čas se prej nedá vrátit nebo co...“ říká Marek.

I proto se rozhodl, že se to pokusí změnit – a začal u sebe. „Trochu jsem si dnes vynadal a zkusil se přenastavit.. Nechci filozofovat a nedej bože tvrdit, že současná situace je v pohodě a taky to možná není bůhví jaká úvaha, ale třeba to někomu pomůže uvědomit si to samé, co jsem uvědomil dnes já,“ vzkazuje fanouškům Ztracený.

I jeho se přitom vládní omezení přímo dotkla. Musel odložit plánované turné. „Trhá mi to srdce, ale i na nás došlo. Měla to být oslava konce koronaviru, poděkování první linii i fanouškům, měl to být restart a nový začátek, ale tohle všechno musíme ještě o pár měsíců odložit. Jak sami asi dobře víte, situace bohužel neumožňuje, aby se koncerty v původně plánovaných termínech uskutečnily a navíc ti, pro které také celé turné mělo být poděkováním, jsou v tuto chvíli opět v plné pohotovosti,“ informoval zpěvák před pár dny své fanoušky.

Témata: Marek Ztracený