Zemřela Hana Maciuchová (†75): Jak to jen říct otci? Miloval ji, smutní Pavel Novotný

Hana Maciuchová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. ledna 2021 10:40

Česká kultura přišla o další výraznou tvář. Smrt herečky Hany Maciuchové (†75) zaskočila a rozesmutnila její kolegy a známé české osobnosti. Dojemně na ni zavzpomínal například Pavel Novotný. Zároveň ale řeší, jak o této smutné události informovat svého otce Petra, který na tom sám není příliš dobře!

Smrt Hany Maciuchové zasáhla její kolegy a přátele velmi tvrdě – a to i přesto, že bylo známo, že herečka dlouhodobě bojovala s vážnou nemocí. „Jsem zarmoucen a nemám slov... Odešla talentovaná, krásná, šarmantní, milá, přátelská žena... Je mi to líto. Jsi, Haničko, navždy v mých vzpomínkách,“ truchlí hudebník Ladislav Kerndl.

Smutní i zpěvačka Ilona Csáková. „R.I.P. Hana Maciuchová. Obdivovala jsem ji jako herečku i jako dámu. Milovala jsem její pohádkové role. Je mi to moc líto. Milá Haničko, budete nám tady velmi chybět...“ uvedla na facebooku.

„Jedna z nejkultivovanějších a nejlepších českých hereček, které jsem měl tu čest osobně znát, dnes odešla z tohoto světa. Jediné, co je na tom všem snesitelné je naděje, že se tam někde shledá s tátou ... oba se měli obrovsky rádi. Paní Maciuchová, vždy jste mi radila, 'hlavně nahlas a zřetelně', tak tedy volám co nejhlasitěji a nejzřetelněji… Děkuji Vám za všechno a sbohem!!!“ vzkazuje Maciuchové do nebe Ondřej Brzobohatý prostřednictvím sociálních sítí.

Někdejší bulvárník a starosta Řeporyjí Pavel Novotný pak přemýšlí, jak o smrti herečky informovat svého tátu, baviče Pavla Novotného. „Jak jen říct otci, že odešla Hanka... Nesmírně ji v pubertě miloval. Hráli spolu v Olomouci divadlo. Na snímku v hlavní mužské a ženské roli hry Tom Sawyer. Táta dále cíleně chodil k Maciuchovým domů hrát s jejím bratrem šachy, prý 'abych jí mohl být poblíž',“ dojemně vzpomíná na sociálních sítích Pavel Novotný. „Odešla výtečná herečka a skvělá ženská. Čest její památce,“ dodal.

Hana Maciuchová zemřela v úterý v Olomouci po dlouhé nemoci. Herečka byla dlouholetou členkou pražského Divadla na Vinohradech, často se ale objevovala i v televizi. Diváci si ji oblíbili například jako copatou Anču z Krkonošských pohádek nebo učitelku Miriam Hejlovou ze seriálu Ulice.

Témata: Hana Maciuchová Ladislav Kerndl Ilona Csáková Pavel Novotný Petr Novotný Ondřej Brzobohatý