Dalibor Janda: Tajemství jeho jména! Narodil se jako…

Dalibor Janda 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2021 13:31 | Aktualizováno: 27. ledna 2021 22:00

Dalibor Janda je zajímavý spoustou věcí, především si pozornost zaslouží jeho hudební počiny. S pěveckou kariérou souvisí i jedna zajímavá kapitola jeho života. Ta se konkrétně týká jména, pod kterým ho dnes známe.

V českém šoubyznyse není až tak neobvyklé, že slavní umělci vystupují pod jinými jmény, než která jim dali jejich rodiče. Příkladem jsou například známé zpěvačky Petra Janů a Lucie Bílá. Mají však i svůj mužský protějšek.

V občanském průkazu Dalibora Jandy dnes toto jméno najdete, ačkoliv mu rodiče původně vybrali jméno Václav. „Jsem křtěný a Dalibor je jméno po jednom z mých kmotrů,“ vysvětlil před lety v rozhovoru pro deník Právo.

Když trojnásobný Zlatý slavík dělal na prvních textem, bylo mu řečeno, že Václav je docela ohrané jméno. „Na scéně už byli Václav Neckář, Vašo Patejdl, Václav Vašák, a na druhou stranu Janda nebylo také nejlepší, protože už tu byli Petr a Slávek Jandovi,“ uvedl s tím, že původně to mělo být ještě trochu jinak.

„Na to konto jsme se dohodli, že budu vystupovat pouze jako Dalibor. Když jsme natočili první videoklip, tak jsem ho tak podepsal. V televizi ale náměstek pro kulturu Batrla řekl, že takové móresy se u nás zavádět nebudou, a do titulků pořadu Hitšaráda, kde videoklip vysílali, napsali Dalibor Janda,“ dodal hudebník.

Témata: Dalibor Janda