Marek Vašut otevřeně promluvil: Nestydím se za to! V USA jsem pochopil, že...

Vašut, Marek

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. ledna 2021 21:53

Herec Marek Vašut rozhodně nemá o role nouzi. I když se čas od času objeví na plátně vedle hollywoodských hvězd, nemá problém přijmout i naprosto odlišný kšeft! Někteří jeho kolegové mu za to v minulosti pořádně spílali!

Marek Vašut v pořadu Blízká setkání s Adélou Gondíkovou prozradil, že se ani za mák nestydí účastnit komerčních projektů. Tuhle cestu si podle svých slov vybral dobrovolně. „Nepovažuji se za umělce, ale za poctivého řemeslníka. A už dávno netrpím představou, že bych měl režisérovi vnucovat svůj názor,“ vysvětluje s tím, že i když názor na věc má, nechává si ho pro sebe.

I když se Vašut prosadil i v zahraničí a zahrál si po boku hvězd, jako jsou Samuel L. Jackson, Vin Diesel, Anthony Hopkins nebo Tom Cruise, nemá problém své jméno spojit ani s komerční reklamou. V minulosti se objevil ve spotu na kávu, autobazar nebo přípravek pro udržení zdravé prostaty.

Dnes jej čeští i slovenští televizní diváci pravidelně potkávají v reklamě na Lidl, je tváří sortimentu francouzských vín. Kromě toho se ale objevuje i v letácích a na billboardech. I když jej za to v minulosti řada kolegů kritizovala, on si s tím příliš hlavu neláme.

Poukazuje na to, jak to chodí se slavnými herci v zahraničních reklamách. „V USA jsem pochopil, že to, že jsi v reklamě, je potvrzením toho, že tě lidé mají rádi. Je to pocta. Za bolševika byla reklama něco špinavého a hlavně byly reklamy neuvěřitelně blbé. To si dnes lidé nedokáží představit,“ popisuje Vašut, který se také věnuje dabingu.

V minulosti Vašut hrál v Národním divadle v Brně a poté i v Praze. „Já se mohl pyšnit hrdým titulem sólista Národního divadla. A udělal jsem reklamu na kávu. Vůbec jsem v ní nemluvil. Nicméně v divadle jsem si vyslechl: Pane kolego! Jak jste mohl! Vy, sólista činohry Národního divadla!“ vzpomíná, jaké reakce jeho první reklamní spot vyvolal. 

Nakonec měl tenhle rozhovor pikantní dohru. „Nejsem škodolibý člověk, nicméně když jsem tohoto kolegu asi za tři roky slyšel: Jsem vaše nové auto! Jak se vám líbím?, tak jsem pocítil něco jako zadostiučinění,“ směje se s odstupem času Vašut.

Témata: Marek Vašut