Smutné 81. narozeniny Jany Brejchové: Nevnímá okolí, už to bude jen horší, šokuje Brodská

Jana Brejchová 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. ledna 2021 19:29 | Aktualizováno: 21. ledna 2021 22:06

Stav herečky Jany Brejchové (81) je natolik vážný, že potřebuje nepřetržitou péči! I když má v LDN vše, co potřebuje, nevypadá to s ní dobře. Podle dcery Terezy Brodské už nevnímá okolí a ani neví, že má dnes narozeniny!

„Česká Bardotka“ Jana Brejchová dnes slaví 81. narozeniny. Žádná velká oslava na ni ale kvůli covidové situaci nečeká. Její dcera Tereza Brodská (52) navíc prozradila smutnou pravdu – její mamince už je to asi stejně jedno!

Žádné oslavy, žádné dárky, žádná rodina. Jednaosmdesáté narozeniny Jany Brejchové letos budou mimořádně smutné, společnost jí budou dělat jen zaměstnanci Centra následné péče FN v Motole. V LDN skončila herečka před sedmi lety po kolapsu. Od té doby k ní smí jen nejbližší rodina - i když kvůli covidu teď není možné ani to.

Tereza Brodská pro server Expres.cz prozradila, že její matka už téměř nevnímá, co se děje kolem ní. Přesto ji ale mrzí, že jí nemůže ani popřát. „Maminka je ležák, vlastně pořád leží a jen kouká. Už nevnímá okolní svět. Má neurologický nález na mozku a na to žádné léky neexistují. Nikdy se to nezlepší, už se to může jen zhoršit,“ posteskla si Brodská.

Jak sama přiznává, je hrozné vidět takto svou vlastní maminku. „Ale pořád si říkám, že tolik lidí je na světě nemocných, že není jediná. Musíme to tak brát, že je to život,“ říká herečka, která kráčí ve šlépějích svých rodičů.

Brejchová už se nemůže sama rozhodovat a tak to za ni na dálku dělá právě její dcera. I proto se po poradě s tamní primářkou rozhodla nechat svou maminku naočkovat proti covidu-19. „Už má za sebou první dávku a čeká na druhou,“ prozradila. Až to bude možné, nechá se prý naočkovat i ona sama.

Jana Brejchová je na tom zdravotně špatně od roku 2013, kdy ji její dcera našla ležet v bezvědomí v jejím bytě. Od té doby to jde s „českou Bardotkou“ z kopce. Její stav je natolik špatný, že se herečka už nikdy nezvedne z postele, stal se z ní ležící pacient, který potřebuje nepřetržitou péči.

Témata: Jana Brejchová Tereza Brodská