Tajemství, které Ivetu Bartošovou stálo život, konečně prozrazeno! Čtyři roky po její smrti

Iveta Bartošová 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. března 2018 15:16

29. dubna roku 2014 se novinové titulky všech tuzemských médií zaplnily tragickou zprávou. Populární česká zpěvačka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu skokem pod vlak. Tehdy tomu nemohl uvěřit ani její manžel Josef Rychtář. Nyní ale prozradil, co se u nich doma dělo.

Rychtář tvrdí, že soužití s Ivetou Bartošovou bylo složité. Přiznal, že opravdu měla velké problémy s alkoholem, a to údajně už dokonce dříve, než se spolu dali dohromady.

"Ano, když jsem se s ní poznal, Iveta měla problém,“ prozradil v pořadu Tenký led vdovec po úspěšné české zpěvačce. Podle něj za to ale nemohl on.

"Ivetka byla závislá na alkoholu, a ne mojí vinou. Takhle jsem jí převzal od pana Martucciho, když už teda budeme konkrétní. A protože Ivetka slíbila, že to zkusíme vlastními silami, já jsem s ní objížděl psychiatry i psychology, nebudu je tady jmenovat, ale jsou na to důkazy, dá se to doložit,“ dodal.

Podle něj byla jeho částečně úspěšná. Úplně pít ale nepřestala nikdy. "Nicméně jsme se dostali do takové fáze, že Iveta si dala jenom pivo. To znamená, že jsme šli z tvrdého alkoholu na víno, vinné střiky a skončili jsme na pivu,“ vysvětlil Rychtář.

Co přimělo Ivetu pít a poté spáchat sebevraždu? Podle Rychtáře velké trápení. Tvrdí totiž, že se oblíbená česká zpěvačka alkoholem pokoušela léčit nemocnou duši.

Zpěvačka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu 29. dubna 2014 v 11:29 nedaleko svého domu v Uhříněvsi, když si lehla na koleje před přijíždějící vlak. Na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm.

I když to zpěvačka neustále popírala, měla velmi blízký vztah k alkoholu. A právě kvůli jeho dlouhodobému užívání měla úplně zničená játra.

Že na tom zpěvačka nebyla zdravotně dobře, se dalo poznat pouhým okem. Krátce před smrtí byla na kost vyhublá, což ale spojovala s operací zubů a následnými bolestmi.

Kdyby Iveta Bartošová 29. dubna nespáchala sebevraždu, zřejmě by jí čekaly další problémy spojené s cirhózou jater. Minimálně by musela podstoupit transplantaci.

Témata: Iveta Bartošová Josef Rychtář