Jan Kraus se pustil do Čechů: Tohle si za rámeček nedají!

Jan Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. ledna 2021 17:57 | Aktualizováno: 15. ledna 2021 22:10

Diváci Show Jana Krause se tento týden dočkali nového dílu. Moderátor se v něm pustil do Čechů, kvůli jejich chování na sociálních sítích. Podle něj se z nich díky internetu stávají odborníci na vše. Jenže pak šíří kolem sebe všemožné bludy, na které naletí tisíce lidí!

„Já jsem si o sobě vždycky myslel, že jsem na vzdělanostním průměru. To znamená – moc toho nevím, ale zase úplně blbej taky nejsem. Nic jsem nestudoval, protože v komunismu jsem ty humanitní obory považoval za nesmysl. Studovat mezinárodní dělnický hnutí, nebo ty lži, které se z hlediska dějin, historie a často i filosofie někde recitovaly, to mě nebavilo. Takže si myslím, že mám takový průměrný přehled průměrného občana, který v takovém průměrném věku tak průměrně ví, co by měl průměrně dělat,“ popisoval ve své show moderátor.

Názor prý ale změnil v době, kdy se objevily sociální sítě a především tehdy, když se začalo jejích užívání mezi lidmi hodně rozmáhat. „Protože jsem zjistil, že jsem výrazně nevzdělanej, výrazně blbej a výrazně hloupej. S úžasem jsem zjistil, že jsem jeden z mála, kdo o ničem pořádně neví, na rozdíl od většiny těch, kteří vědí skoro všechno skoro o všem,“ posteskl si nad diskutéry na facebooku i jinde Jan Kraus.

Tito lidé podle něj rozumí úplně všemu. „To jsou všechno epidemiologové, ale i veterináři. Oni znají přírodní vědy, chemii, oni umí vysvětli věci, který neumějí vysvětlit vědci. Ona je to Jaruna z kadeřnictví a ona to ví. Je to Jarda z vrátnice a on ví o gravitaci Země, nebo že je placatá,“ rýpnul si do Čechů bavič.

„Já blb žil v přesvědčení, že je kulatá. Jarda mi napíše, že jsem blb, že placatá, pět tisíc lidí to podporuje. Ale nabízí se ještě jedna možnost a ta vždycky zůstává. Že k*eténi jsou oni!“ dodal se smíchem Jan Kraus.

Témata: Jan Kraus