Zemřela Eva Jurinová (†67): Proč se to tajilo?

Eva Jurinová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2021 8:28 | Aktualizováno: 15. ledna 2021 17:04

Česko ve čtvrtek zasáhla informace o úmrtí Evy Jurinové (†67), kterou si televizní diváci oblíbili během devadesátých let. Rodina déle než týden tajila, co se stalo. Jaké důvody k tomu nejbližší měli?

Český šoubyznys včera zasáhla již několikátá smutná zpráva během prvních dvou týdnů roku 2021. Zemřela novinářka a někdejší televizní moderátorka Eva Jurinová (†67), hlas zpráv na Nově či hlášení na lince metra B.

Řadu lidí překvapilo dlouhé mlčení kolem úmrtí Jurinové, ke kterému došlo již 3. ledna. „Mám přece svaté právo to tutlat. Kdybych to řekl, jezdí tu kolem domu a otravují nám život,“ řekl webu extra.cz manžel Václav Jurina.

Vdovec dále prozradil, že se mohl spolehnout na pohřební služba, která tajemství rovněž udržela. Zároveň odmítl sdělit, o jakou vážnou nemoc se v případě jeho ženy jednalo. Dosud to prý nevědí ani někteří nejbližší známí.

Zesnulá Jurinová vystudovala žurnalistiku, pracovně působila v Československé televizi, Českém rozhlase či televizi Nova, kde moderovala hlavní zpravodajskou relaci. V posledních letech byla mezi roky 2014 a 2016 starostkou Sadské.

Témata: Eva Jurinová