Dagmar Havlová v slzách: Sbohem, Františku. Jsi nenahraditelný!

Dagmar Havlová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. ledna 2021 20:15

O víkendu zasáhla český filmový svět smutná zpráva. Zemřel režisér František Filip (†90). Na jeho um i osobnost zavzpomínala mimo jiné i herečka Dagmar Havlová, která s filmařem nejednou spolupracovala.

Dagmar Havlová truchlí nad smrtí přítele a filmového režiséra Františka Filipa. „Noc pastýřů, Cirkus Humberto, Hvězdy nad Syslím údolím.... Setina toho, co jsem s panem režisérem Filipem natočila,“ vyjmenovává herečka a někdejší první dáma.

Filmař zemřel v sobotu 9. ledna ve věku 90 let. „Laskavý, čestný, moudrý, naslouchající, milující herce, vždy připravený, ale také přijímající nápady. Měl své herce rád a fandil jim. Byla radost mu dělat dobrým výkonem radost,“ vzpomíná na instagramu Havlová.

„Odešel tam nahoru k dalším velkým osobnostem světa umění, kterých tady tak zatraceně málo zbylo. A noví se ještě nenarodili, nebo nedorostli. Sbohem, Františku. Jsi, byl jsi. Jsi nenahraditelný. R.I.P.“ dodala zdrcená Dagmar Havlová.

Filip je podepsaný pod seriály jako Tři chlapi v chalupě, F. L. Věk, Byl jednou jeden dům, Chalupáři, Dobrá Voda nebo Cirkus Humberto. Jeho práce nebyla oceňována pouze diváky, ale také odborníky. V březnu 2018 obdržel Cenu Thálie za šíření divadelního umění v televizi.

Témata: Dagmar Havlová František Filip