Landa mířil na demonstraci, prezident ho mezitím sepsul: Je to hloupost!

Daniel Landa na demonstraci proti opatřením. (10.1.2021) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2021 9:19

Daniel Landa v neděli řečnil na demonstraci na pražském Staroměstském. Když na ni teprve mířil, prezident Miloš Zeman dával rozhovor, ve kterém na známého zpěváka přišla řeč. Co hlava státu vzkazuje?

Miloš Zeman byl dotázán na projev, který pronesl Daniel Landa v minulém týdnu na půdě Poslanecké sněmovny. Mimo jiné prohlásil, že vládní opatření vedou k zotročování lidí a likvidaci malých podniků ve prospěch těch velkých.

Prezident s takovým názorem zásadně nesouhlasí. „Nečetl jsem jeho projev a z toho, co říkáte, to považuji za hloupost,“ řekl dle webu Pražského hradu v rozhovoru pro deník Blesk.

Podle Zemana nedochází k žádnému zotročování, naopak jsou volena obranná opatření proti epidemii. „To bylo za každé epidemie a dokonce i za každé války a boj proti epidemii je svým způsobem druhem války,“ konstatoval.

„Není to nic nového ani divného. A ti, kdo chtějí svobodu, tak fajn. Tak ať ji mají, ať odmítnou očkování, ale ať se potom nediví, jestliže na tuto epidemii zemřou. A horší by bylo, kdyby mezitím ještě stihli někoho nakazit,“ dodal Zeman.

Témata: Daniel Landa Miloš Zeman