Zemřel David Stypka (†41): Držitel Ceny Anděl bojoval s vážnou nemocí!

David Stypka 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

10. ledna 2021 12:28

Ve věku 41 let dnes zemřel zpěvák, kytarista a textař David Stypka, držitel hudební Ceny Anděl v kategorii Sólový interpret roku 2017. Bylo mu 41 let. ČTK o tom informovali zástupci nahrávací společnost SinglTon.

"S lítostí oznamujeme, že zpěvák, skladatel a básník David Stypka podlehl 10. ledna 2021 ve věku 41 let dlouhodobé nemoci spojené s komplikacemi covid-19," oznámila rodina zesnulého.

Jak vás stars24.cz tehdy informoval, Stypka se od léta 2019 potýkal s rakovinou slinivky. Tehdy podstupoval chemoterapie. "U téhle nemoci se blbě odhaduje vývoj, proto bez prognóz, ale cítím se dobře a chemo zvládám lépe, než jsem očekával," nechal se tenkrát slyšet.

Stypka se prosadil po vydání desky neboj v roce 2017. Například hledač hudebních talentů Martin Červinka, který nahrávku produkoval, hovořil o začátku kariéry umělce, který bude v budoucích letech provázet českou kulturní společnost.

Na albu hostuje například zpěvačka Ewa Farna, se kterou Stypka nazpíval duet Dobré ráno, milá. Rodák z Dobré u Frýdku-Místku se hudbě věnoval od 12 let.

Témata: David Stypka