Spal s Bílou v bytě Vondráčkové! Tomáš Holý by oslavil 50 let

Tomáš Holý krátce před úmrtím 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

17. března 2018 9:40 | Aktualizováno: 19. března 2018 21:00

Dětská hvězda Tomáš Holý by dnes oslavil své padesáté narozeniny. Nedávno také proběhlo výročí jeho smrti a nikomu by se nechtělo věřit, že se tragédie stala před 28 lety. Tomáš zůstal v srdcích všech, kteří ho milovali, jako Lucie Bílá, která byla v době nehody, právě jeho partnerkou.

Tomáš svým autem narazil do stromu a na následky nehody zemřel. V tu dobu byl přítelem začínající zpěvačky Lucie Bílé. Mladému páru sehnal podnájem Jiří Vondráček, tedy bratr Heleny Vondráčkové. Ta měla již v té době svojí vilu v Řitce, ovšem vlastnila ještě byt v Praze, který pronajala právě Tomášovi a Lucii.

„Ano Jirka mi sehnal podnájem, kde jsem v té době bydlela se svou láskou Tomášem Holým,“ uvedla po letech Lucie Bílá. Zpěvačka se seznámila s hudebníkem Jiřím Vondráčkem v jedné skupině, kde společně účinkovali. I dnes se společně s jeho ženou vídají a vždy je ráda vidí.

Zpěvačka na svojí první lásku stále vzpomíná a myslí. Ne nadarmo se říká, že na první lásky se nezapomíná. Zpěvačka je stále v kontaktu s maminkou Holého a mají hezké vztahy. Všechny to tenkrát moc ranilo.

Tomáš Holý se krátce před smrtí již nevěnoval herecké kariéře. Čtenářům je známý z dětských rolí, jako například ve filmu Jak vytrhnou velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, Ať žijí duchové či Pod Jezevčí skálou. Díky svému strýčkovi, který dělal rekvizitáře ve filmových ateliérech Barrandov, získal svoji první malou roličku ve filmu Marečku, podejte mi pero!

Již tam všechny zaujal svojí bystrostí a bezprostředností. Po jeho první roli, se mu nabídky na natáčení jen hrnuly. Byl velice populární, ale postupem času zjišťoval, že herectví není cesta, kterou se chce dát. Dobrovolně ukončil hereckou kariéru a místo na DAMU se rozhodl studovat práva. Jeho perspektivní život ukončila právě tragická nehoda, devět dní před dvaadvacátými narozeninami.

Témata: Tomáš Holý Lucie Bílá