Vémola ovládl Oktagon! Dostal pás šampiona!

Karlos Vémola ovládl Oktagon 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. prosince 2020 10:58

Přední český MMA bojovník Karlos Vémola porazil v Brně Alexe Lohorého z Francie jednoznačně na body a získal pás šampiona organizace Oktagon ve střední váze. V druhém hlavním zápase středeční akce porazil Viktor Pešta brazilského soupeře Ildemara Alcântaru, který duel "odklepal" již v prvním kole.

Pětatřicetiletý Vémola byl favoritem zápasu a svou roli jednoznačně splnil, ve všech pěti kolech byl lepší než soupeř. Lohoré ofenzivně prakticky nic nepředvedl a neustále se bránil na zemi. "Nebylo to zadarmo," řekl Vémola, který poprvé v kariéře musel absolvoval pět kol.

Český zápasník měl váhovou výhodu, kterou dokázal zúročit. "Čekal jsem, že bude tvrdý. Chtěli jsme to v prvním kole ukončit, a když se to nepovedlo, soustředili jsme se až na páté, ve kterém jsem to opět chtěl zkusit. On toho ale fakt hodně vydržel," přiznal Vémola, jehož k dalšímu duelu hned po jeho skončení vyzval přímo v kleci Slovák Samuel Kristofič.

Třicetiletý Pešta se představil poprvé v polotěžké váhové kategorii a poprvé od listopadu loňského roku, kdy prohrál s Martinem Martínkem a navíc si odnesl zlomenou čelist. Proti Alcântarovi, který stejně jako on v minulosti zápasil v UFC, byl úspěšný a duel rychle ukončil.

"Byl to rozhodně nepříjemný soupeř, ale to jsem čekal. Věděl jsem, že je to výborný bojovník. Má čtyři výhry v UFC. Nebylo to zadarmo," řekl Pešta, jenž si připsal 16. výhru při šesti prohrách.

Témata: Karlos Vémola