Zemřel Ladislav Mrkvička: První slova zarmoucených kolegů!

Ladislav Mrkvička (vpravo)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2020 13:55 | Aktualizováno: 28. prosince 2020 15:28

Mezi herci a filmaři měl Ladislav Mrkvička spoustu přátel, kteří se od rána srovnávají se zprávou, že jejich kolega již není mezi námi. Jak vzpomínají na spolupráci s populárním hercem?

Česko dnes zasáhla smutná zpráva. V neděli náhle zemřel Ladislav Mrkvička (†81), kterého sice v posledních letech trápily vážné zdravotní problémy, přesto se dočkal Českého lva či Thálie. Kolegové z branže jsou pochopitelně jeho odchodem velice zarmouceni a jen těžko hledají slova.

„Láďa Mrkvička byl vynikající herec a prima člověk. Měl smysl pro humor, a co je důležité - by vždycky připravený na natáčení. Prostě dobrá, stará škola," řekl dnes ČTK filmový režisér Jaroslav Soukup.

Společně se setkali v roce 1981 při natáčení filmu Dostih. „To byl film z dostihového prostředí a Láďa uměl jezdit na koni a tam jsme se poznali a seznámili,“ připomněl známý filmař.

Soukup pak Mrkvičkovi dal jednu z posledních rolí. „Potom jsme se dlouho neviděli až do roku 2013, kdy jsem ho obsadil do role Emila Kincla v seriálu Policie Modrava,“ dodal režisér.

Témata: Ladislav Mrkvička