Adriana Krnáčová: Rakovina kvůli politice? S ní to nemá nic společného!

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2020 14:41

Adriana Krnáčová už nejspíš dávno zapomněla na politické půtky, protože svádí už nějaký čas daleko náročnější boj. Již před časem navíc rázně zhodnotila dnešní politiku. Co si o ní myslí?

Adriana Krnáčová minulý týden přiznala, že už nějaký čas bojuje se zákeřnou rakovinou prsu. Vážná nemoc jí byla diagnostikována v podstatě náhodou poté, co zašla k lékaři kvůli přetrvávajícím bolestem ramene.

Ihned se nabízela otázka, zdali onemocnění nemá původ v jejím nedávném působení v politice. Rodačka z Bratislavy, která byla v letech 2014 až 2018 primátorkou českého hlavního města, připustila, že ano.

Někdejší politička byla přitom během letního rozhovoru pro Český rozhlas ke svému angažmá ve službách občanů velmi sebekritická. „Nejsem dobrá politička, zejména ne pro Českou republiku,“ nechala se slyšet.

„Politika se dnes ani moc nedělá, je to takový infotainment bez hodnot a jasně formulovaných názorů. Politika dělaná na základě výzkumů veřejného mínění není politika, ale konstantní referendum, které s politikou nemá nic společného,“ dodala Krnáčová.

Témata: Adriana Krnáčová