Karel Gott (†80) a poslední píseň? Tohle tenkrát slavný zpěvák netušil!

Karel Gott a Richard Krajčo 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2020 13:33

V předvánočním čase můžete slyšet v éteru hrát asi poslední píseň legendárního Karla Gotta, kterou složila kapela Kryštof v čele s Richardem Krajčem. Slavný zpěvák a skladatel nyní řekl, co netušil, když hit psal.

Richard Krajčo je už ostříleným skladatelem slavných hitů, přesto pro něj spolupráce s Karlem Gottem (†80) v závěru jeho života byla něčím výjimečným. Jejím výsledkem jsou dvě písně.

Do světa šel jako první duet Srdce nehasnou, který byl vydán, když byl ještě legendární zpěvák naživu. Pravdou ovšem je, že kontakt obě hudební hvězdy původně navázaly kvůli jiné skladbě.

Vánoční písnička Gotta a kapely Kryštof byla zveřejněna až více než rok po smrti Mitra. „Když jsem skládal Vánoční, netušil jsem, že je Karel nemocný,“ přiznal nyní hitmaker serveru idnes.cz.

„Zanedlouho se ozval s prosbou, jestli bych kromě této písně nezkusil ještě něco pro něho a pro Charlotte. Teprve tam mi prozradili, jaký je jeho stav. Tím zároveň spustili můj tvůrčí proces a ten rozhovor s dcerou na rozloučenou mohl vzniknout,“ prozradil Krajčo.

Témata: Karel Gott Richard Krajčo