Roman Zach udeřil: Vládní opatření jsou k hercům nespravedlivá!

Roman Zach 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. prosince 2020 17:33

V herecké obci se objevují nejrůznější názory na opatření proti šíření koronaviru, která se týkají divadel. Roman Zach se domnívá, že je k jeho profesi vláda nespravedlivá. Čím argumentuje?

Vládní opatření proti šíření koronaviru samozřejmě výrazně omezila také možnost provozovat herecké povolání, protože z rozhodnutí kabinetu byla pro diváky uzavřena divadla.

Někteří herci to berou sportovně a s nadhledem, nehroutí se z toho. Mnozí jejich kolegové jsou ale přesvědčeni, že je namístě mluvit o diskriminaci. Do druhé skupiny patří kupříkladu Roman Zach.

Hvězda seriálu Sestřičky Modrý kód si při hodnocení restrikcí nebrala servítky. „Přijde mi to nespravedlivé, že ukázali zrovna na nás a zrovna my nemůžeme pracovat. Představa, že bych nemohl ani točit, je pro mne frustrující,“ nechal se slyšet.

Zach upozornil na to, že v divadlech nepracují pouze lidé, které vídáme na pódiu. „Kolem divadla se pohybuje i hodně jiných profesí, než jsou herci – maskérky, osvětlovači,“ uvedl v rozhlasovém pořadu Až na dřeň.

Témata: Roman Zach