Adriana Krnáčová: Má rakovina původ v jejím působení v politice?

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. prosince 2020 10:29

Nabízí se zdánlivě jednoduché vysvětlení, co mohlo u Adriany Krnáčové vést k rozvoji rakoviny. Působení v politice je mimořádně psychicky náročná záležitost. Co k tomu bývalá pražská primátorka řekla?

Jak vás stars24.cz informoval, v tomto týdnu vyšlo najevo, že Adriana Krnáčová bojuje s rakovinou prsu. K lékaři šla původně kvůli bolesti ramene, u které se ukázalo, že má původ ve vážnějších zdravotních problémech.

Pochopitelně se nabízí otázka, zdali rozvoj nemoci nesouvisí s jejím nedávným působením v politice. Bratislavská rodačka připouští, že ani. „To, co jsem tam občas prožívala, bylo stejně odporné jako ta nemoc. Ale trochu jinak,“ řekla v pořadu Život ve hvězdách.

Snad každý ví, že ač se narodila ve slovenském hlavním městě, tak čtyři roky stála v čele toho českého. Primátorkou Prahy byla od listopadu 2014, před dvěma lety ji ve vedení nahradil Zdeněk Hřib.

Krnáčová se definitivně přestala angažovat v politice až letos. Ještě v říjnu 2019 měla záměr v ní pokračovat, když se stala místopředsedkyní buňky hnutí ANO na Praze 6. V březnu 2020 ale skončila pro nezaplacení členských poplatků.

Témata: Adriana Krnáčová