Rozloučení s Vadimem Petrovem (†88): Navzdory opatřením dorazila řada slavných!

Poslední rozloučení se skladatelem Vadimem Petrovem. (11.12.2020)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. prosince 2020 14:41

Dnes se v Praze uskutečnilo poslední rozloučení se zesnulým Vadimem Petrovem, který odešel v pondělí. Navzdory platným opatřením dorazila na obřad řada slavných osobností.

Jak jsme v týdnu avizovali, dnes odpoledne se ve strašnickém krematoriu v Praze koná poslední rozloučení se zesnulým hudebním skladatelem a pedagogem Vadimem Petrovem. Zemřel v pondělí po dlouhé nemoci v úctyhodném věku 88 let.

S autorem neuvěřitelných 1400 titulů se přišla rozloučit řada známých tváří. Mezi truchlícími se objevila Dana Morávková s manželem, který byl jeho studentem, další herečka Zlata Adamovská či zpěvačka Petra Černocká.

Smutečního obřadu se kvůli současně platným opatřením může zúčastnit maximálně 30 osob, což bylo třeba zohlednit. Pro přítomné mělo být zajištěno ozvučení před budovu krematoria, kde měla být umístěna i kondolenční kniha.

Petrov se s fanoušky rozloučil vzkazem na sociální síti. „Bylo mi neuvěřitelnou radostí psát hudbu pro děti, maminky i tatínky, prostě pro všechny dobré lidi. Využil jsem svůj čas na zemi a plnými doušky jsem si užíval život až do posledních jeho chvil,“ stojí v příspěvku na facebooku.

Témata: Vadim (skladatel) Petrov