Vadim Petrov (†88): Kdy bude mít poslední rozloučení?

Vadim Petrov 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. prosince 2020 11:25

Rodina zesnulého skladatele Vadima Petrova dnes přinesla odpověď na otázku, která by za normálních okolností zajímala velkou spoustu lidí, co by se s ním chtěli rozloučit. Kdy proběhne smuteční akt?

Jak vás stars24.cz informoval, ve věku 88 let v pondělí zemřel po dlouhé nemoci skladatel, klavírista a hudební pedagog Vadim Petrov, jehož dílo čítá asi 1400 titulů od symfonií po hudbu k večerníčkům. Seznámit se s ním tedy mohla velká spousta lidí. Mnozí z nich by se s ním jistě rádi rozloučili.

Podle informací webu blesk.cz se poslední rozloučení se zesnulým umělcem uskuteční již tento pátek 11. prosince ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. Potvrdila to jeho dcera Taťjána Vojtová.

V současnosti platná opatření proti šíření koronaviru se samozřejmě dotýkají také pohřbů. Od minulého čtvrtka platí, že se jich může nově účastnit až 30 lidí, tedy o polovinu více než ve čtvrtém stupni.

Někteří blízcí se již s Petrovem rozloučili prostřednictvím sociálních sítí. „Dneska je moc smutný den. Odpočívej v pokoji, dědo, mám tě ráda,“ napsala v den jeho skonu na instagram vnučka Linda Vojtová.

Témata: Vadim (skladatel) Petrov