Karel Gott (†80) v elitní společnosti: Tady musíte mít na účtu miliony!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. listopadu 2020 12:10

Karel Gott to mezi elitu dotáhl ve zpěvu, v oblasti výtvarného umění za svého života tak úspěšný nebyl. O právě uplynulém víkendu se ale dočkal. Obraz slavného zpěváka se vydražil ve stejný den jako díla slavných mistrů.

Neděle přála aukčním rekordům. Obraz Františka Kupky s názvem Divertimento II se prodal za více než 90 milionů korun, což je nový český aukční rekord. Další rekord padl v případě plátna Theodora Pištěka Adieu, Guy Moll. Bylo zakoupeno za více než 25 milionů korun, což z něj dělá nejdražší prodané dílo žijícího autora.

Legendární zpěvák Karel Gott (†80) už je sice po smrti, ale i jeho obrazy šly včera do dražby. Není žádným tajemstvím, že se v umělecké oblasti nevěnoval pouze zpěvu, ale byl také vášnivým malířem.

Právě jednoho z jeho dražených děl se stalo aktuálně nejdražším z jeho dílny. Podle webu blesk.cz se vydražil za rovné 3 miliony korun. Jednalo se o obraz s názvem V kavárně z roku 2012.

Takové částce přitom původně nic nenasvědčovalo. Do aukce šlo plátno za vyvolávací cenu 350 tisíc korun. Jenže lidé rychle přihazovali a během pouhých pár minut cena vyšplhala na zmíněnou částku.

Témata: Karel Gott