Heidi Janků: Nemůže vystupovat, tak si střihla zajímavou proměnu!

Heidi Janků 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. listopadu 2020 21:51

Zpěvačka a moderátorka Heidi Janků (58) se vrátila do dětství. Namluvila postavu kočičky pro audioknihu Nové příběhy pejska a kočičky. Vždyť to také v dětství byla její nejoblíbenější knížka.

„Pejsek a kočička jsou moje dětství. Hrozně ráda jsem si v ní listovala a četla. Moc se mi líbil sloh, jakým je napsaná, a byla jsem nadšená z kreseb. Byly jednoduché, proto jsem měla pocit, že bych to tak, jak to namaloval pan Čapek, namalovala i já i když mi jinak malování moc nešlo,“ vzpomíná Heidi Janků. 

A tak se na několik hodin stala mňoukající kočičkou. „Potěšilo mě, že jsem byla oslovena, abych namluvila kočičku do audioknihy nových příběhů pejska a kočičky. Vrátila jsem se tak do dětství. A moc se mi líbí i nové ilustrace, které jsou barevné, plastické a oproti těm původním velmi složité. Doba se změnila a dnes musí děti u knížky zaujmout i kresby a myslím, že nová podoba pejska a kočičky tento účel splňuje,“ usmívá se Heidi, která čte kočičku vyšším hláskem a nezapomíná se protahovat, kroutit či vrnět.

„Doufám, že knížka Nové příběhy pejska a kočičky bude mít na děti stejně pozitivní vliv jako Povídání o pejskovi a kočičce mělo vliv nejen na mě, ale i na několik generací čtenářů. Snad si děti v knížce budou rády listovat, prohlížet krásné obrázky a přemýšlet o příhodách, které pejsek s kočičkou prožívá, tak jako jsem to před lety dělala já, a že na knížku budou také tak hezky vzpomínat jako na ni dodnes vzpomínám já,“ dodala Heidi.

Audiokniha Nové příběhy pejska a kočičky vyšla na třech samostatně prodejných CD. Na každém je pět příběhů. Zároveň s audioknihou vyšly i tři písničková CD Nové písničky pejska a kočičky 1, 2, 3, na kterých jsou nejen písničky o našich roztomilých čtyřnohých kamarádech, které mimo jiné zpívá také Heidi Janků.

Témata: Heidi Janků